Massage bij kanker

Door de groeiende samenwerking tussen reguliere en complementaire geneeskunde wint massage terrein als ondersteuning bij kanker. Regelmatig worden massages aangeboden in ziekenhuizen vanwege de positieve ervaringen.Kanker is jarenlang een contra-indicatie geweest voor massage. Door onderzoek echter is aangetoond dat massage geen negatieve invloed heeft op het verloop van het ziektebeeld kanker, mits verantwoord uitgevoerd. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de werking van massage bij kanker en er is meer aandacht voor het positieve effect dat massage kan bieden tijdens een behandelingstraject of in de herstelperiode.

De ziekte kanker is zeer ingrijpend in het leven van eenieder die er mee te maken krijgt. Je kunt in een stroomversnelling terecht komen van medische (be)handelingen die het vertrouwen in het lichaam of de toekomst kunnen ondermijnen. Aanraking van het lichaam kan hierdoor een medische associatie krijgen.

Massage bij kanker is geen (genezende) behandeling, wel een heilzame ondersteuning voor de fysieke en mentale belasting waar je als patiënt mee te maken krijgt. Een massage geeft ontspanning en een hernieuwde kans om het eigen lijf weer te voelen door een liefdevolle aanraking. Dit kan verlichting geven van stress, pijn en gevoelens van angst of eenzaamheid.

Massage bij kanker is een specifieke specialisatie die maakt dat de massage veilig is voor je, afgestemd op je persoonlijke omstandigheden binnen je behandelings- of herstellingstraject. Het kan een positieve ondersteuning zijn in elke fase van het traject; behandeling, de weg naar herstel of de palliatieve fase. In overleg is massage aan huis mogelijk.

Fundament Voetreflex staat vermeld in het register van www.verwijsgidskanker.nl. Tevens ben ik aangesloten bij het netwerk van Massage bij kanker. Heb je nog vragen? Kijk op  www.massagebijkanker.nl  of neem contact met me op.

contact

Reacties zijn gesloten.