Behandelingen

Fundament geeft je een handreiking waardoor je je eigen kracht en zelfgenezend vermogen weer ten volle kunt benutten.

 

Reflexologie is een manuele behandelmethode die op verschillende plaatsen van het lichaam kan worden toegepast. Er worden verschillende massagetechnieken gebruikt om specifieke zones en/of punten te stimuleren, met als doel je zelfgenezend vermogen aan te spreken. De zones en/of punten corresponderen met de verschillende organen, weefsels en systemen van het lichaam, hetzij direct fysiek, hetzij op een meer subtiel energetisch niveau. Stimulering hiervan geeft een betere doorbloeding van de corresponderende organen en een betere doorstroming van energie. Hierdoor kunnen eventuele blokkades fysiek dan wel energetisch opgelost worden. In de praktijk maak ik vooral gebruik van voetreflextherapie, aangevuld met ooracupunctuur en gezichtsreflexologie.

Reflextherapie gaat uit van de holistische zienswijze dat lichaam en geest onderdeel zijn van één groot geheel. Ze kunnen niet los van elkaar gezien worden en hebben effect op elkaar. In een behandelingstraject komen daarom altijd zowel fysieke als emotionele aspecten aan de orde. Ook kunnen we samen kijken welke mentale aspecten ten grondslag kunnen liggen aan bepaalde, al dan niet lichamelijke klachten.

Inzicht hierin geeft je kracht en de mogelijkheid tot verandering!

Iedereen ervaart wel eens dat je uit balans wordt gebracht door grote en kleine levenservaringen. Ziekte en alledaagse dingen als ruzie of stress kunnen je uit je evenwicht brengen. Ook ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen hebben soms meer invloed op je gemoedstoestand dan je kunt vermoeden. Meestal vind je je evenwicht weer snel terug, door jezelf in acht te nemen, of door een goed gesprek met een dierbare. Langdurige onbalans, door welke oorzaak dan ook, kan emotionele en/of lichamelijke klachten geven. Met een reflextherapie behandeling kun je je eigen balans en fundament weer terugvinden.

Indicatie voorbeelden voor behandeling

Spijsverteringsklachten, verkoudheid, ondersteuning na narcose, menstruatie en/of overgangsklachten, chronische hoofdpijn/migraine, pijnklachten, ademhalingsklachten, spieren, gewrichten en wervelkolom gerelateerde klachten. Stress, slaapproblemen, (faal)angst, depressie, rouwverwerking, hooikoorts, burn-out, gebrek aan energie. Ook kan het een goede keuze zijn bij terugkerende klachten waarbij men binnen het reguliere circuit geen lichamelijke oorzaak kan vinden.

Een 1e afspraak begint met een anamnese over je huidige klachten of wensen. Ik kan hiervoor gesprek, voetdiagnostiek, analysemassage of teenanalyse gebruiken. Elke (vervolg)afspraak bestaat uit een gesprek, een massage van 50 minuten en een kort nagesprek, samen maximaal 90 minuten. Houd bij een 1e afspraak rekening met uitloop.

contact

Reacties zijn gesloten.